RSS

Φανταστικό και πραγματικό

14 Οκτ.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Οι παρακάτω ιστορίες είναι φανταστικές που θα μπορούσαν να είναι και πραγματικές ή πραγματικές που μακάρι να ήταν φανταστικές.Κρατήστε όποια εκδοχή από τις δύο σας κάνει να θυμώσετε λιγότερο (ή περισσότερο αν προτιμάτε).
1η ιστορία
Αναπληρωτής διορίζεται σε παραμεθόρια περιοχή και μετά από κόπο και ταλαιπωρία φτάνει στον προορισμό του.Παρουσιάζεται στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητώντας να δει τα κενά για να επιλέξει σχολείο.Ενημερώνεται ότι τα κενά δεν έχουν βγει ακόμη και αναρωτιέται πώς είναι αυτό δυνατόν αφού οι αναπληρωτές διορίζονται για να καλύψουν αυτά ακριβώς τα κενά.Του προτείνουν να κάνει μια πράξη ανάληψης και να περιμένει τηλεφώνημα όταν βγουν τα κενά.Η απορία εξακολουθεί να αιωρείται: γιατί προσλήφθηκε ως αναπληρωτής αν δεν είναι γνωστά τα κενά;
Κάποια από τις επόμενες μέρες ενημερώνεται ότι θα πάει σε κάποιο συγκεκριμένο σχολείο το οποίο εννοείται ότι ποτέ δεν επέλεξε αφού ποτέ δεν έκανε δήλωση τοποθέτησης.
Όταν διαμαρτύρεται και απειλεί ότι θα κάνει ένσταση τον στέλνουν στον αιρετό.Έπρεπε,του λέει εκείνος,ναρθεις από την αρχή σε μένα,και του χτυπάει φιλικά την πλάτη.Θα το τακτοποιήσουμε,συνεχίζει εκείνος.Ο συνάδελφος αναπληρωτής αρχίζει να εκνευρίζεται και να νιώθει άβολα αφού φτάνει να διεκδικεί τα αυτονόητα.
Τέλος, συναντιέται και με τον διευθυντή χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.Ο αιρετός,τον χτυπάει πάλι φιλικά στην πλάτη προσπαθώντας να τον πείσει ότι έγινε το καλύτερο δυνατό άσχετα αν ο συνάδελφος αναπληρωτής δεν ρωτήθηκε ποτέ όπως έπρεπε να είχε συμβεί.
2η ιστορία
Συνάδελφος που έχει αποσπαστεί σε παραμεθόρια περιοχή,παρουσιάζεται στα γραφεία της δευτεροβάθμιας και ενημερώνει για την απόσπασή του και για το γεγονός ότι βρίσκεται σε άδεια ανατροφής ζητώντας να υπογράψει κάποιο πρακτικό.Αφού του λένε ότι δεν ενημερώθηκαν ακόμη του ζητάνε να περάσει την επόμενη μέρα.Ζητάει τα κενά που υπάρχουν για να μπορέσει να επιλέξει αλλά του λένε ότι δεν έχουν τα κενά.
Την επόμενη μέρα του λένε ότι δεν θα τοποθετηθεί σε σχολείο γιατί βρίσκεται σε άδεια και πως η τοποθέτηση θα γίνει με τη λήξη της άδειας.
Την αμέσως επόμενη μέρα του τηλεφωνούν ότι τοποθετήθηκε σε σχολείο και ότι πρέπει να πάει να κάνει ανάληψη.Διαμαρτύρεται διότι δεν έκανε δήλωση προτίμησης και απευθύνεται σε κάποιον αιρετό.Εκείνος δηλώνει πως η τοποθέτηση είναι άκυρη διότι δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. ΠΥΣΔΕ χωρίς εμένα δεν γίνεται,είπε χαρακτηριστικά ο αιρετός.
Τον προτρέπει να περιμένει την επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που θαν γίνει την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα πέρασε χωρίς καμία εξέλιξη,το ίδιο και η μεθεπόμενη με τον αιρετό,εντωμεταξύ,να μην απαντάει σε κανένα τηλέφωνο.Τελικά ο συνάδελφος παρουσιάστηκε και έκανε ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο που του ανακοίνωσαν στην αρχή τηλεφωνικά.
Αν κάποιος συνάδελφος βλέπει τον ευτό του πρωταγωνιστή σε μία από τις δύο ιστορίες μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.Αν όχι,καλό θα είναι να έχει το νου του γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί.
Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν και άξιοι συνάδελφοι αιρετοί,που αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις.Όμως παρόλο που ξεχωρίζουν,δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Τουλάχιστον ας μην συντηρούμε και μεις οι ίδιοι μια τέτοια κατάσταση,είναι θέμα αξιοπρέπειας.
Με εκτίμηση
Χρήστος Κυργιάκης: φυσικός

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

blog it

QUAERE VERUM:ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

aioroumenesskepseis

The greatest WordPress.com site in all the land!

dpa2007

Just another WordPress.com site

Blogs Of The Day

Just another WordPress.com weblog

Kyrgiakischristos's Blog

πεζογραφία-σχολιασμός επικαιρότητας-σάτιρα και πολλά άλλα

Βιο...λογισμοί

Βιολογία | Εκπαίδευση | Υγεία

fysikhlykeiou

Ασκήσεις-Προβλήματα-Διαγωνίσματα-Μεθοδολογία φυσικής λυκείου και πανελληνίων εξετάσεων και ...πολλά άλλα

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: